Un cont Google îți oferă acces la majoritatea produselor Google, cum ar fi Google Ads, Gmail și YouTube, cu același nume de utilizator și aceeași parolă.

Un Cont Google inactiv este un cont care nu a fost folosit de doi ani. Google își rezervă dreptul de a șterge un Cont Google inactiv, activitatea și datele acestuia dacă nu desfășori nicio activitate pe Google timp de cel puțin doi ani.

Această politică se aplică pentru Contul Google personal. Politica nu se aplică niciunui Cont Google care a fost configurat pentru tine de la serviciu, școală sau altă organizație.

Google își rezervă și dreptul de a șterge datele dintr-un produs dacă nu desfășori nicio activitate în acel produs timp de cel puțin doi ani. Această perioadă este stabilită în funcție de politicile privind inactivitatea ale fiecărui produs.

Cum definește Google activitatea

Un Cont Google folosit este considerat activ. Activitatea poate include aceste acțiuni pe care le realizezi când te conectezi sau cât timp ești conectat(ă) la Contul Google:

  • citirea sau trimiterea unui e-mail;
  • folosirea Google Drive;
  • vizionarea unui videoclip YouTube;
  • trimiterea unei fotografii;
  • descărcarea unei aplicații;
  • folosirea Căutării Google;
  • folosirea opțiunii Conectează-te cu Google pentru a te conecta la o aplicație sau un serviciu terță parte.

Activitatea Contului Google este afișată în funcție de cont, nu de dispozitiv. Poți lua măsuri pe orice platformă pe care te-ai conectat la Contul Google, de exemplu, pe telefon.

Dacă ai mai multe Conturi Google configurate pe dispozitiv, asigură-te că fiecare cont este folosit într-un interval de doi ani.

Ce se întâmplă când Contul Google este inactiv

Dacă nu ai folosit Contul Google într-un interval de doi ani, acel Cont Google, care este considerat inactiv, și tot conținutul și datele asociate pot fi șterse. Înainte să se întâmple acest lucru, Google îți va oferi posibilitatea de a lua măsuri în cont, prin:

  • trimiterea de notificări prin e-mail către Contul Google;
  • trimiterea de notificări către adresa de e-mail pentru recuperare, dacă există una.

Produsele Google își rezervă dreptul de a-ți șterge datele în cazul în care contul tău nu a fost folosit în produsul respectiv timp de doi ani.

Data la care va începerea ștergerea Conturilor Google conform acestei politici este 1 decembrie 2023.

Excepții de la această politică

Un Cont Google este considerat activ chiar dacă nu a fost folosit timp de doi ani dacă se aplică una sau mai multe dintre aceste condiții:

  • Contul Google a fost folosit pentru a achiziționa un produs, o aplicație, un serviciu sau un abonament Google actual sau în desfășurare;
  • Contul Google conține un card cadou cu un sold monetar;
  • Contul Google deține o aplicație sau un joc publicat, cu abonamente active neîntrerupte sau cu tranzacții financiare active asociate. Acesta poate fi un Cont Google care deține o aplicație în Magazinul Google Play;
  • Contul Google gestionează un cont minor activ cu Family Link;
  • Contul Google a fost folosit pentru a achiziționa un articol digital, de exemplu, o carte sau un film.

Dacă dorești să ștergi contul

Poți șterge Contul Google oricând. Află mai multe.
Dacă dorești să descarci datele din cont
Poți să exporți și să descarci oricând datele din produsele Google pe care le folosești, cum ar fi Gmail, Foto și YouTube. Află mai multe.
Dacă vrei să-ți recuperezi contul
Dacă te-ai răzgândit după ce ai șters Contul Google, este posibil să-ți poți recupera contul. Află mai multe.
Dacă dorești să suspenzi contul
Poți suspenda temporar Contul Google. Îți recomandăm să-ți suspenzi contul în timpul serviciului militar, al sentințelor la închisoare, al pelerinajelor religioase și așa mai departe. Află mai multe.
Cum poți verifica starea activității
În cazul în care nu știi sigur dacă ai un Cont Google inactiv, conectează-te la Contul tău Google.

Mai ai nevoie de ajutor?

Dacă întâmpini în continuare probleme sau ai întrebări, poți să întrebi comunitatea.